İnsanların korkularını yenmelerini sağlayan “Lazer” kelimesi sağlık alanında sıkça kullanılmaya başlandı. Ben aldırma işleminde de görüyoruz. Yüzeysel ya da kabarık tüm benlerin alımında kullanılır.
İlk olarak 1959 yılında geliştirilmiş olup o zaman yüzeysel işlemlerde etk
1959 Yılında ilk geliştirilen ilk lazer (Ruby’nin) yerini daha da güçlü ve gelişmiş cihazlar aldı. Lazerin kullanım alanlarına dair örnek vermek gerekirse: Uzmanın biri lazeri epilasyon için kullanırken, diğeri ise ameliyat esnasında cildi kesmek için; neşter yerine kullanmaktadır. (1). Öyle ki varis, hemoroid, fistül gibi hastalıkların tedavisinde bile kullanılabilir. (2).
Asıl konumuza dönecek olursak, “lazerle ben aldırma sonrası iz kalır mı?” Sorusunun cevabı: Hem kalır hem de kalmaz yönünde olacaktır. Yani bu sorunun cevabı, hizmet alacağınız sağlık merkezi ve doktor ile ilgilidir. Burada sorun lazer değil, ben alımını yapacak olan uzmanın bu alandaki başarısı ve deneyimidir. (3).

Yazının giriş kısmında da belirttiğim gibi lazerler güç ve dalga boylarına göre ayrılılar. Bu ayrıştırma, onların kullanım alanlarını da belirlemektedir. Alınacak benin durumuna göre cihaz ve dalga boyu belirlenmesi gerekir. Karşımıza yine uzmanın bu alanda tecrübeli olması gerektiği çıkıyor.
Demek ki lazerle ben aldırma sonrası izin kalıp, kalmayacağı hizmet alacağınız uzman ile alakalıdır. Ben aldırma öncesi ciddi bir araştırma yapılması gerektiği ortaya çıkıyor.
Belki de alakasız olacak ama yemeklerden bir örnek vermek istiyorum. Aynı malzemeleri başarılı bir aşçı ile yeteri kadar tecrübesi olmayan birine verdiğimizi ve yemek yapmalarını istediğimizi kabul edelim. Başarılı olan kişi mükemmel bir yemek ortaya koyacaktır. Diğeri ise aynı başarıyı gösteremeyecektir. Aynı husus lazer cihazının kullanımı içinde geçerlidir. Lazerler konusunda yeterli bilgiye sahip birisi harika iş yaparken, diğeri ise tabiri caizse eline, yüzüne bulaştıracaktır.
Lazerle Ben Aldırma Neden İz Kalır?
Sizlere iki farklı video göstermek istiyorum. Amacım lazeri iyi kullanan ile kullanmayan arasındaki farkı yakından görmeniz içindir. Başarısız olan kişinin en büyük zararı, hizmet alan kişiyedir. 10 Dakika gibi uzun bir süre işlem yapmasına karşın, maalesef benin yeterince alınamamasına ek olarak birde alım yapılan yerde ciddi bir çukurluk meydana geldi. Buyurun izleyelim görelim.
Seçtiğim videolar yabancı kaynaklara aittir. Kanal sahibi, videoda yorumlar yanı sıra beğenme ya da beğenmeme özelliğini devre dışı bırakmış; muhtemelen çok fazla eleştiri alması ile ilgilidir.
Aşağıda ise lazeri çok iyi kullanan bir uzmanın videosuna yer vereceğim. Uygun vaka, uygun cihaz, tecrübede bir araya gelince kısa sürede mükemmel sonuç ortaya çıkmaktadır.
Lazerle Ben Aldırma Tek Seçenek mi?
Ben aldırma yöntemleri, sadece lazer ile sınırlı değildir. Ameliyatsız yöntemler arasında: Radyofrekans, Elektrokoter, Plazma yöntemi yanı sıra bunlara ek olarak, dermatoloji uzmanlarının uyguladığı; kriyoterapi (dondurarak ben alma) yöntemi de bulunmaktadır. (4).
Radyofrekans ile ben aldırma yöntemi: Bende dahil birçok uzmanın uyguladığı yöntemlerden biridir. İz kalma riski yok denecek kadar azdır. Yüzeysel ve kabarık tüm benlerde uygulanabilir. Uygulanışı, öncesi ve sonrası görünümü; aşağıda yer alan videodan görebilirsiniz. (5,6).
Lazerle ben aldırma sonrası iz kalır mı? Sorusuna, vereceğim cevap; burada son bulmuştur. Ben aldırma yöntemleri, uygulanış şekilleri, avantaj ve dezavantajları yanı sıra ücretlendirme ile ilgili geniş çaplı bilgiye; aşağıda yer alan bağlantı yanı sıra WhatsApp hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Ben Aldırma Sonrası İz Kalmaması İçin Ne Yapmalı?
Uzman tecrübesi kadar kişininde dikkat etmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Ben aldırma sonrası güneşin zararlı etkilerinden korunmak gerekir. Leke kalma ihtimali yanı sıra iltihaplanma riskini azaltan kremlerden birini kullanmak gerekir.
Ben ve birçok ehkimin önerisi burada Kutalin Krem olmaktadır. Ben aldırma sonrası iyileşmeyi hızlandırması, leke ya da iz kalma riskini azaltması yanında güneşin zararlı etkilerine karşı koruyucu yönüde bulunmaktadır. Kutalin Krem’i size en yakın eczaneden ya da üreticinin resmi İnternet sitesi Defnil Pharma’dan temin edebilirsiniz. (7).
REFERANSLAR
- Koç, E., & Dinçer, D. (2012). Lazere Giris ve Genel Bilgiler/Introduction to Laser and General Information. Türkderm: Türk Deri Hastalıkları ve Frengi Arşivi= Turkderm: Turkish Archives of Dermatology and Venereology, 46, 2.2. Masson, J. L. (1990). Outpatient hemorrhoidectomy using the CO2 laser. Journal de chirurgie, 127(4), 227-229.
- Polnikorn, N., Tanrattanakorn, S., & Goldberg, D. J. (2000). Treatment of Hori’s nevus with the Q‐switched Nd: YAG laser. Dermatologic surgery, 26(5), 477-480.
- TARIM, G., Cantürk, T., Şentürk, N., & TURANLI, A. (2010). Dermatolojik tedavide kriyoterapi kullanımı. Journal of Experimental and Clinical Medicine, 17(3).
- Zheng, X., He, S., Li, Q., Chen, P., Han, K., Wang, M., … & Zeng, K. (2018). Successful treatment of verrucous epidermal nevus with fractional micro-plasma radio-frequency technology and photodynamic therapy. Journal of Cosmetic and Laser Therapy, 20(6), 357-359.
- Kaya, A. (2020). En iyi ben aldırma yöntemi hangisidir?. Erişim Adresi: https://www.dratillakaya.com/en-iyi-ben-aldirma-yontemi-hangisidir
- Ağras, D. (2021). Ben Aldırınca İz Kalır mı?. Erişim Adresi: https://www.ideaklinikizmir.com/ben-aldirinca-iz-kalir-mi/
- Şirin, S. (2022). Kutalin Krem Nedir?. Erişim Adresi: https://www.kutalin.com/kutalin-krem-nedir/

Merhabalar ben genel cerrahi uzmanı Doktor Adil Altınsoy Ankara’da proktoloji ve medikal estetik alanında hasta kabul ediyorum. Bana ulaşmak için 0312 431 75 47 numaralı telefonu arayabilir ya da aşağıda yer alan WhatsApp butonuna tıklayarak yazabilirsiniz.
hocam merhaba daha önce cerrahi yöntemle ben aldırdım dikiş izi kaldı sizde aldırsam o şekilde iz kalır mı acaba ?
Op Dr Adil Altınsoy
Ameliyat izi gibi kalmaz
hocam merhaba benler alınmazsa ilerleyen zamanlarda ciddi sıkıntı çıkarabilir mi ?
Op Dr Adil Altınsoy( Proctoloji)
Her ben kanser olacak diye bir sart yoktur.Estetik amaçlı düsünüyorsanız erken alınırsa iz olmaz veya cok hafif olur